• • Kvalitetsudstyr fra top brands •
  • • Fri fragt ved køb over kr. 400,-  SVERIGE/NORGE/Customers outside Denmark - click here 
  • • Bliv medlem og få en masse fordele •

Trense og kandar

Trense og kandar

Sorter faldende

19 vare(r)

Sorter faldende

19 vare(r)

Trense og kandar til hest og pony

Trense, som er et andet ord for hovedtøj til heste, fås i flere forskellige modeller og typer, som bliver designet og udformet efter de forskellige behov, der kommer fra hver disciplin, inden for ridning. Langt de fleste trense er produceret af læder, men man kan også finde trense, der er produceret af kunstlæder eller plastic.

Trenser bliver produceret i seks forskellige størrelser – mini-shetland, shetland, pony, cob, full og X-full.  Dog findes alle størrelser ikke hos alle modeller, og mange modeller findes kun i pony, cob og full, da de er de mest anvendte størrelser herhjemme. En kategori 3 pony skal typisk have en str. pony, mens kategori 2 og 1 ponyer normalt bruger en str. cob.

Derudover findes der også fire forskellige slags næsebånd, som oftest bliver brugt til den klassiske engelske trense – Hannoveransk næsebånd, engelsk næsebånd, kombineret næsebånd og krydsnæsebånd. Hannoveransk næsebånd er især gode til ungheste, da næsebåndet ikke spændes under biddet, og det trykker derfor ikke mod tænderne. Det engelske næsebånd sidder indenfor kindstykkerne og ca. 2cm. under kindbenet, og det er et meget enkelt næsebånd. Det kombinerede næsebånd ligner det engelske næsebånd, men det har en ekstra rem, der spændes under biddet. Krydsnæsebåndet bruges oftest til springhesten, men det kan også være et godt valg til unghesten.

Der findes også en sidepull trense, som er en trense uden bid, der påvirker hesten via tryk på næseryggen og tryk fra siderne, en kandar som er et særligt hovedtøj, man anvender til dressur på høj plan, en islændertrense som består af en nakkerem, kindstykker og et næsebånd samt westerntrensen, der ofte er meget dekorede og som regel uden næsestykke.

Alsidigt online udvalg af trenser og kandar hos MS Rideudstyr

Hos MS Rideudstyr finder du altid et stort sortiment af trenser og kandar til meget konkurrencedygtige priser og af den højeste kvalitet. Vi forhandler bl.a. OS trenser, Dyon, Cheval og Hubertus trenser, men vi opdaterer hele tiden vores sortiment, så du kan finde markedets bedste online udvalg af trenser og kandar hos os. Og husk, vi giver rabat på trenser, ridebukser, dækkener, ridestøvler og meget andet, hvis du tilmelder dig vores medlemsklub.